12 oktober Assen 

Ow cup onk finaleraces 12 oktober

Dit weekend reed ik mijn laatste races van dit seizoen in de procup 600 van de OW Cup met de R6.

Vrijdag 11 oktober, vrije trainingen.
Op vrijdag hadden we een CRT– dag (vrije trainingen) geboekt om weer te wennen aan de 600cc en het ‘gevoel’ terug te krijgen. Het waren 5 natte sessies. Voor mij was dat goed omdat de voorspelling voor zaterdag ook regen aangaf en ik nog nooit met een 600cc in de regen op het TT-circuit had gereden. In deze sessies leerde ik dus extra veel. Op een kleine schuiver in de Strubbe na was het een goede dag waar ik veel heb geleerd.

Het hele verslag lezen? 

Nieuws 12 oktober Assen

 

 19 t/m 22 september Assen

Verslag Race 13 en 14 van 20 t/m 22 september 2019 in Assen

Vrijdag 20 september.

Door het drukke tijdschema van de BSB reden we op vrijdag maar één keer en dit was meteen de 1ste kwalificatie. Ik was erg benieuwd hoe het zou gaan omdat ik een ander motorblok in mijn fiets had. Mijn eigen blok werd gereviseerd en was niet op tijd klaar maar dankzij Hans (Doornenbal), van wie ik een blok mocht lenen en dankzij de inspanningen van Michael en Arie (Molenaar) kon ik toch van start gaan. Dank daarvoor!!

Het hele verslag lezen? 

nieuws 19 t/m 22 september Assen

13 en 14 september Assen  

Pech tijdens de Vrije trainingen op vrijdag 13 september
Dit weekend stond er weer een race op de 600 op het programma. Vrijdag hadden we eerst een trainings dag en zaterdag de wedstrijden. Ik had een goede trainingsdag. Toch liep het niet zoals gehoopt ik had wat problemen: met het schakelen met de R6 wat resulteerde in een kapotte versnelling bak.

Hele verslag lezen? 

nieuws 13 en 14 september Assen

 

6 t/m 8 september Assen 

Verslag Assen R3cup, race 11 en 12 van 6 t/m 8 september 2019

Vrijdag 06 september

Vrijdag was een drukke dag waarop 2 vrije trainingen en een kwalificatie op het programma stonden.

 

Vrije training 1 en 2

De twee vrije trainingen verliepen goed, ik zat meteen in de buurt van mijn pr en reed deze tijden constant. Op een paar kleine foutjes na was ik best tevreden over deze trainingen.

Het hele verslag lezen? 

nieuws 6 t/m 8 september Assen

 

16 t/m 18 augustus Assen 

Gamma racing day Assen 16 t/m 18 augustus 2019

Dit weekend stond de Gamma racing day op het programma. Het grootste auto-, en motorsport evenement van Europa, veel bezoekers dus extra motivatie om een goed resultaat neer te zetten.

Vrijdag 16 augustus.

 

Hele verslag lezen?

 

Nieuws 16 t/m 18 augustus Assen

 27 en 28 juli Dijon 

Dijon 2019 voor het eerst met een wedstrijd meedoen op de 600 in de Procup 600.

De eerste dag stonden er 4 vrije trainingen op het programma en 2 kwalificaties.

De eerste paar kwalificaties waren om het circuit te leren kennen en om reverentie punten uit te zoeken langs de baan. Ik had het circuit al redelijk snel door en noteerde een 4de tijd algemeen in de vrije trainingen. 

 

Het hele verslag lezen?

 

Nieuws 27 en 28 juli Dijon 

 

 19 t/m 21 juli Oschersleben 

Raceverslag Oscherleben

Vrijdag
Na anderhalve maand stond er weer een programma op de kalender. De vrijdag begon goed. Ik zat meteen in de buurt van de tijden die ik vorige keer op Oschersleben reed komen en zat in een goed ritme.

 

Het hele verslag lezen? 

 

nieuws 19 t/m 21 Juli Oschersleben

6 t/m 8 juni Oschersleben 


Oschersleben 6 t/m 8 Juni.

Dit weekend stond voor mij het 2de weekend in de R3 cup op het programma. We waren te gast bij het IDM tijdens de speedweek op Oschersleben in Duitsland.

Het hele verslag lezen? 

 

Oschersleben 6 /tm 8 juni

31 t/m 2 juni Assen 

Assen 31 t/m 2 juni ’19

Dit weekend stond voor mij de eerste wedstrijd in de R3 cup in Assen op het programma. We reden dit weekend de snelle Ruskenhoek omdat we te gast waren bij het EK-supersport 300 en die rijden onder de FIM regels. Dit is best wel bijzonder omdat eigenlijk alleen de Grandprix, Worldsuperbike en Britisch superbike op deze lay-out rijden.
Hele verslag lezen?

Nieuws 31 t/m 2 Juni Assen

16 Mei Assen

 

Verslag raceweekend 3, OW supersport 300

 

Vrijdag 16 april, vrije training

Eigenlijk stond er op deze dag een training voor mijn vader gepland om zich een beetje te kunnen voorbereiden op de Ducati Club Race van 24 en 25 mei, na zijn val van vorig jaar had hij niet meer gereden. Toen we ’s morgens wakker werden bleek het geregend te hebben, mijn vader stelde voor om mij, in plaats van hem te laten rijden om meer vertrouwen te krijgen met regenbanden en natte omstandigheden.
Het hele verslag lezen?

Nieuws 16 Mei Assen

 

27 April Assen 

Verslag 27 april ’19

 

Kwalificatie 1
De eerste kwalificatie was nat, dus op regenbanden naar buiten. Ik heb nog niet het gevoel hoe ver je kan gaan met deze banden. Dat is best wel gek omdat ik op de motoren waar ik hiervoor op reed juist heel goed was in de regen, ik reed toen op gewone straatbanden en op gladder asfalt. Gedurende de kwalificatie merkte ik wel dat ik steeds meer vertrouwen kreeg en sneller ging rijden, ik sloot de eerste kwalificatie af met de 2de plaats.

het hele verslag lezen?

Nieuws 27 April

 

5 en 6 April Assen 

vrijdag 05 april, training

De dag begon met regen, hier door moest ik voor het eerst op regenbanden én met een hagelnieuwe R3 de baan op. Het gevolg was dat ik drie moeilijke sessies reed omdat ik simpel weg het vertrouwen miste. Later op de dag werd het droog en heb ik samen met Edwin Ott kunnen werken aan de afstelling van de vering en aan het rijden van lijnen in een aantal bochten. De tijden konden beter maar toen de basis eenmaal stond werd ik al sneller. 

het hele verslag lezen?

nieuws 5 en 6 april

Voorjaarstraining Alcarras 

oorjaarstraining Alcarras

Als voorbereiding op het nieuwe seizoen heb ik van 22 t/m 24 maart een door de KNMV georganiseerde voorjaarstraining gereden op Alcarras in Spanje. Ik had hier vorig jaar ook al gereden dus ik kon mooi vergelijken wat voor progressie ik gemaakt had. Het team kwam met de trailer van Valencia naar het circuit en wij met het vliegtuig. We reden 6 sessies per dag dus ik kon lekker veel meters maken en veel leren.

Het hele verslag lezen?

Voorjaarstraining Alcarras