nieuws 13 en 14 september Assen

Pech tijdens de Vrije trainingen op vrijdag 13 september
Dit weekend stond er weer een race op de 600 op het programma. Vrijdag hadden we eerst een trainings dag en zaterdag de wedstrijden. Ik had een goede trainingsdag. Toch liep het niet zoals gehoopt ik had wat problemen: met het schakelen met de R6 wat resulteerde in een kapotte versnelling bak.

 

Nu had Edwin Ott wel enig materiaal bij zich in de race trailer, maar niet alle versnellingsbak tandwielen. Het idee was om met de monteurs Eric Ott, Vincent Beentjes en Robin Kloots alvast het blok verder schoon te maken en voor te bereiden, Edwin ging zelf even naar huis om de missende onderdelen te halen. Hij kwam onverrichter zaken terug, de juiste onderdelen waren ook niet in Uitgeest op voorraad. Er kwam een oplossing voor dit probleem door Manuela Fokkema.

Daar Manuela wel op vrijdag wat trainingen op haar Yamaha R6 had gereden maar op zaterdag geen wedstrijden rijdt, kon ik gebruik maken van haar motorfiets. GEWELDIG! Dank Manuela!

 

Kwalificatie trainingen

De eerste kwalificatie was om 9.30 uur,

ik startte goed op een vrijwel nieuwe motor van Manuela toch deed ik goede zaken, in eerste training reed ik  een 1:55.8 deze verbeterde ik in de tweede training tot een 1:52.0 wat een dikke PR is voor mij het leverde mij een twaalfde start positie op. .

Wedstrijd 

ik ging dit weekend van start in de ONK Procup 600, ik had een hele mooie inhaal race met in mijn kielzog de eveneens van de 300 afkomende Leon Stolte. wij als twee jonge coureurs reden beide een sterke  en eindigde achter de nummer 1 Ronald Post, wie zeer verrast was om mij naast hem op het podium te zien (gereden op de motor van zijn vriendin). wederom reed ik een dikke PR van  1:50.0 en weer een beker mee naar huis. TROTS!

Dit was niet mogelijk geweest zonder mij sponsoren en het team natuurlijk. Ook gaat er een speciale dank uit naar Manuele en Ronald voor het lenen van de motor voor de wedstrijden.