16 Mei Assen

Verslag raceweekend 3, OW supersport 300cup

Vrijdag 16 april, vrije training

Eigenlijk stond er op deze dag een training voor mijn vader gepland om zich een beetje te kunnen voorbereiden op de Ducati Club Race van 24 en 25 mei, na zijn val van vorig jaar had hij niet meer gereden. Toen we ’s morgens wakker werden bleek het geregend te hebben, mijn vader stelde voor om mij, in plaats van hem te laten rijden om meer vertrouwen te krijgen met regenbanden en natte omstandigheden.

De eerste twee sessies op regenbanden naar buiten. Het was niet helemaal nat, maar half nat half droog, tricky omstandigheden dus. Rustig aan begonnen en elke ronde mijn snelheid verhoogd waardoor ik steeds meer vertrouwen kreeg en mij steeds beter thuis ging voelen in deze omstandigheden. Ondanks dat de derde en vierde sessie droog waren mocht ik toch blijven rijden. Ik heb deze sessies gebruikt om aan mijn racepace en aan mijn referentiepunten langs de baan te werken. Met deze onverwachte rijtijd heb ik goede stappen voorwaarts kunnen maken.

Vrijdag 19 mei, race dag

Kwalificatie
De eerste kwalificatie begon meteen goed, het was redelijk warm en de zon scheen, dus bijna perfecte omstandigheden. Ik kon de training, net als vrijdag mooi opbouwen en reed elke ronde een stukje harder en kwalificeerde mij op de 1ste positie. Gedurende de tweede kwalificatie kon ik de lijn van de eerste kwalificatie vasthouden en verbeterde mijn tijden continue. Ik kwam steeds dichter bij mijn pr en mijn snelste tijd was uiteindelijk goed voor de polepositie voor de race.

De Race
Mijn start was minder, ik kwam slecht van mijn plek en moest hierdoor alles goed maken in de eerste paar bochten. Dit lukte, omdat ik iets later aankwam, het gedrang voor mij kon zien en mijzelf goed kon positioneren voor de eerste paar bochten. Ik kon hierdoor mijn matige start nog redelijk goed maken. Daarna kreeg ik te maken met een 600 coureur die ik voorbij moest, dit kostte mij wel een paar ronden maar toen ik er voorbij was reed ik meteen een goed tempo. Ik liet mij veel minder dan in het verleden afleiden door andere coureurs en bleef gefocust. Hierdoor kon ik constant lage tijden rijden zonder uitschieters. Ik heb, met uitzondering van de eerste ronde de hele race alleen gereden en ben met een aardige voorsprong op nummer twee over de streep gekomen.

Ik heb aan dit weekend een heel goed gevoel over gehouden en kijk uit naar de volgende race.

Zonder het team en onze sponsoren was dit allemaal niet mogelijk geweest, dank hiervoor!

Mijn eerste volgende event zal de Ducati Club Race zijn op het TT-circuit van Assen, dan rijd ik voor het eerst samen met mijn vader. Een week later rijd ik mijn eerste wedstrijd in de Yamaha r3cup.

U bent van harte welkom om te kijken of even langs te komen.