16 t/m 18 augustus Assen

Gamma racing day Assen 16 t/m 18 augustus 2019

Dit weekend stond de Gamma racing day op het programma. Het grootste auto-, en motorsport evenement van Europa, veel bezoekers dus extra motivatie om een goed resultaat neer te zetten.

Vrijdag 16 augustus.

Vrije training
Op Vrijdag stond er een vrije training en een kwalificatie op het programma. De vrije training was voor mij weer even wennen omdat ik het vorige weekend in Dijon reed op een andere motor (Yamaha R6 met 600cc). Deze motor heeft veel meer vermogen en vraagt daardoor ook om een andere rijstijl. In de eerste vrije training was het dus eerst even zoeken naar het goede gevoel, maar dat kwam snel terug en ik verbeterde mijn persoonlijk snelste ronde op Assen met een seconde.

Kwalificatie 1 
Ik hoopte dat ik bij de eerste kwalificatie het goede gevoel van de vrije training mee kon nemen. In eerste instantie niet omdat ik alleen en zonder slipstream kwam te rijden waardoor ik besloot binnen te komen. Toen ik weer op de baan kwam vond ik wel aansluiting wel en kon ik in de slipstream mee, mijn rondetijden gingen rap naar beneden en scherpte mijn pr met nog eens 2 seconden aan. Dit resulteerde in een 10de plaats in de r3cup en wat belangrijker is, het gat naar mijn concurrenten is ook een stuk kleiner geworden.

Zaterdag 17 augustus

Kwalificatie 2 
De tweede kwalificatie was nat dus ik wist dat de tijden van gisteren niet gehaald konden worden. Toch ging ik naar buiten omdat er zondag regen werd voorspelt en heb deze kwalificatie gebruikt als training om ritme op te doen. Het gevoel in de regen was goed, maar kon beter en ik zette een 11de tijd neer. Niet waar ik wilde staan maar ik wist dat er meer in zat hield ik een goed gevoel over aan deze training/kwalificatie.

Zondag 18 augustus.

Race 1 
De eerste race stond op het programma en het was gokken welke banden er werden gestoken. Het had geregend maar de baan droogde snel op en had nog een paar natte stukken. Ik ging op regenbanden de baan op en na mijn opwarmronde besloten we daarop te blijven staan. Mijn start was goed en ik won de eerste bocht wat plaatsjes. Ik had de aansluiting met het groepje dat vocht voor P8. De eerste paar ronden kon ik goed mee komen tot ik er twee keer uit werd geremd door een medecoureur. Zijn uitrem actie lukte twee keer maar daardoor ging hij wel twee keer wijd waardoor ik de aansluiting met het groepje verloor. Ik kwam vervolgens in gevecht om P12 terecht en kwam daar als winnaar uit maar was niet tevreden omdat ik wist dat er meer in zat.

Race 2 
De tweede race hadden we gelukkig geen keus in banden. Het was droog dus we ging op droog weer banden naar buiten. Deze keer was mij start minder maar maakte ik dat goed in de eerste paar bochten tot dat er iemand vlak voor mij crashte en ik de aansluiting en mijn ritme kwijt was. Helaas was hiermee ook meteen een kans op een goed resultaat weg om dat het gat voor mij niet te dichten was. Toch nog met een beetje geluk een 10de plaats behaald doordat er een aantal mensen voor mij onderuitgingen.

Over het weekend heb ik gemende gevoelens, aan de ene kant ben ik blij dat ik mijn pr behoorlijk heb aangescherpt. Aan de andere kant ben ik niet blij omdat dit in de race niet tot uitdrukking kwam. 
Toch neem ik het goede gevoel mee naar het eerstvolgende race weekend, dit is van 6 tot en met 8 september in Assen.