nieuws 19 t/m 22 september Assen

 

Verslag Race 13 en 14 van 20 t/m 22 september 2019 in Assen

Vrijdag 20 september.

Door het drukke tijdschema van de BSB reden we op vrijdag maar één keer en dit was meteen de 1ste kwalificatie. Ik was erg benieuwd hoe het zou gaan omdat ik een ander motorblok in mijn fiets had. Mijn eigen blok werd gereviseerd en was niet op tijd klaar maar dankzij Hans (Doornenbal), van wie ik een blok mocht lenen en dankzij de inspanningen van Michael en Arie (Molenaar) kon ik toch van start gaan. Dank daarvoor!!

Kwalificatie 1
Dit weekend reden we samen met de Duitse KTM-cup en dit leverde een leuke strijd op tussen de twee merken. Ik begon de eerste kwalificatie goed en zat al in mijn eerste ronde onder mijn persoonlijke record (PR). Wat ik deze keer wel kon, ten opzichte van de voorafgaande keren was slip-streamen. Ik maakte daar goed gebruik van en ronde na ronde verbrak ik mijn PR. Uiteindelijk reed ik een 1.57,5 wat een 8ste plaats algemeen opleverde, dit was 2,5 seconde sneller dan mijn vorige PR. Superblij mee dat het nu wel lukte en dat ik eindelijk mee kon komen.


Zaterdag 21 september.

Kwalificatie 2
Door het goede resultaat van vrijdag was ik gebrand om mijn tijd te verbeteren en misschien nog wel een plekje te winnen. Ik begon goed aan de kwalificatie en kwam meteen aan mijn tijd van vrijdag. Toch was het wat moeilijk om een goed sleepje te vinden, de laatste paar ronden toch gevonden en mijn tijd met een halve seconde. (1.57.0) verbetert. Helaas werd deze tijd geannuleerd omdat ik de tracklimits overschreed. Ik verloor daardoor twee plaatsen en mocht van P10 vertrekken.


Zondag Raceday 22 september.

Race 1
Ik had een goede start en ging als 6de de eerste bocht in. Helaas werd ik in bocht drie aangetikt door een andere rijder die te laat remde en op mij instuurde waardoor ik wijd ging en een aantal plekken verloor. Daardoor werd het een andere race dan ik verwacht had, ik miste de aansluiting met de kopgroep en kwam in gevecht om P8, een leuke en faire strijd gehad die ik helaas verloor in de laatste bocht. Al met al toch wel tevreden over race 1 ondanks het incident in bocht 3.

Race 2
Ik had deze keer een wat mindere start waardoor er een aantal langzamere rijders voorbijkwam in het eerste bochtige gedeelte van het circuit. De meeste plaatsen kon ik wel weer terugpakken maar was weer net de aansluiting kwijt met de kopgroep. Ik kwam in een groepje terecht dat vocht voor plaats 8. Ik was sneller dan de meeste rijders van dit groepje maar kon niet wegkomen omdat de wind opgestoken was en slipstreamen een essentieel onderdeel werd. Ik finishte uiteindelijk op een 9de plaats, net achter nummer 8.

Over het algemeen was dit een heel positief weekend waar ik eindelijk een beetje van mijzelf kon laten zien. Daarvoor een grote dank naar iedereen die geholpen heeft en ons gesteund heeft. Komend weekend (van 27-29 september) rijd ik alweer de laatste races van de R3-cup in Hockenheim.