nieuws 19 tm 21 Juli Oschersleben

Raceverslag Oscherleben

Vrijdag
Na anderhalve maand stond er weer een programma op de kalender. De vrijdag begon goed. Ik zat meteen in de buurt van de tijden die ik vorige keer op Oschersleben reed komen en zat in een goed ritme.

 

FP2 
Deze was nogmaals niet slecht en ik verbeterde mijn tijd ten opzichte van vorige keer. Toch was er nog werk aan de winkel omdat iedereen een grote stap maakte ten opzichte van vorige keer en ik maar een klein stapje maakte. Toch was er nog ruimte voor verbetering en wist ik wat mij te wachten stond de volgende dag in de kwalificatie.

Zaterdag 
De Kwalificatie ging goed. Ik verbeterde mijn tijd weer en zat lekker in mijn ritme. Helaas kwam dat ritme pas de laatste paar ronden en moest ik mijn laatste snelle ronden afbreken. 
Door dit late ritme kon ik niet de stap maken die gewenst was om verder naar voren te komen. . Na de kwalificatie te hebben gereden keken we samen met Joey Litjens de beelden van mijn kwalificatie en bleek dat er ook nog een stap gemaakt kon worden met de vering. Voor race 1 hadden we een andere afstelling die goed uitpakte met dank aan Michael van Arie Molenaar motors.

Race 1 
Ik had een goede start en kon meteen wat plekjes goed maken ten opzichte van de jongens voor mij. Helaas zat ik in de eerste bocht opgesloten doordat ik de verkeerde kant koos en verloor ik die plekken weer. Daardoor kwam ik achter een Kawasaki te zitten met een snellere motor dan ik. Vervolgens waren we lang in gevecht omdat ik sneller was dan hem was maar hij telkens uit mijn slipstream kwam. Toch wist ik me los te rijden van hem en een gaatje te slaan, helaas was dit een aantal ronden te laat waardoor ik de aansluiting met de andere jongens niet vond en dus in niemands land de race uit heb gereden.

Zondag

Warm Up
Na race 1 bleek de vering toch nog niet helemaal tiptop te zijn Hiermee heeft Michael ons weer geholpen om het probleem te vinden en te kijken of de motor nog beter afgesteld konden krijgen. 
De veranderingen pakte goed uit en ik kwam veel makkelijker aan de tijden die ik in de kwalificatie reed.


Race 2 
Race 2 had ik wederom een goede start en deze keer zat ik wel aan de goede kant. Ik maakte een aantal plekken winst en kon een aantal ronden mee komen met de jongens voor mij. Helaas moest ik lossen omdat mijn racepace daarvoor nog niet snel genoeg was. Toch reed ik wel weer constantere rondetijden en waren mijn sectoren weer een stuk sneller dan voorheen.

Al met al heb ik veel geleerd dit weekend en weten we waar we aan moeten werken. Toch nog een speciale dank aan Michael voor het afstellen van de vering. Ook Joey en Tim bedankt voor het organiseren van dit weekend. En natuurlijk de sponsoren niet te vergeten zonder jullie was dit niet mogelijk.