Nieuws 27 April

Verslag 27 april ’19

 

Kwalificatie 1
De eerste kwalificatie was nat, dus op regenbanden naar buiten. Ik heb nog niet het gevoel hoe ver je kan gaan met deze banden. Dat is best wel gek omdat ik op de motoren waar ik hiervoor op reed juist heel goed was in de regen, ik reed toen op gewone straatbanden en op gladder asfalt. Gedurende de kwalificatie merkte ik wel dat ik steeds meer vertrouwen kreeg en sneller ging rijden, ik sloot de eerste kwalificatie af met de 2de plaats.

 

 

Kwalificatie 2
Bij de tweede kwalificatie was de baan een stuk droger, op een paar bochten na. Dit gaf mij meer vertrouwen en dit zag je direct terug in de rondetijden, die schoten naar beneden. Helaas was dit niet alleen bij mij het geval maar ook bij de concurrentie. Ik was goed op weg om dicht in de buurt te komen van de polepositie maar helaas moest ik, met nog 5 minuten te gaan de motor naar binnen rijden met een technisch probleem. Dit was snel opgelost maar ik had niet genoeg tijd meer om nog een keer naar buiten te gaan en mijn tijden aan te scherpen. Ik kwalificeerde mij hierdoor als 2de voor de wedstrijd.

 

Race
Net voor de race was het echt gokken op welke banden ik naar buiten zouden gaan.

De baan was al erg droog maar er was een grote kans op regen. We hebben uiteindelijk besloten om op regenbanden naar buiten te gaan maar achteraf gezien hadden de gewone band ook gekund want het regende minder als verwacht en de baan snel opdroogde. Mijn start was goed en ik kwam goed weg, helaas moest ik uitwijken voor een medecoureur waardoor ik meteen achterstand op liep. Nadat ik in de eerste paar bochten veel had goed gemaakt moest ik voor de tweede keer uitwijken. Het gevolg was dat de achterstand met de concurrentie weer groter werd en ik uit mijn ritme was. Ik moest dit weer opbouwen maar dit duurde alleen net te lang waardoor ik de aansluiting met de kopman miste en ik genoegen moest nemen met een 2de plaats.

 

Toch een goed weekend waar ik weer veel geleerd heb. Met dank aan het team en alle sponsoren die dit mogelijk maken. De eerstvolgende race is op 18 mei op Assen.