Dijon 27 en 28 juli

Dijon 2019 

 

Dijon 2019 voor het eerst met een wedstrijd meedoen op de 600 in de Procup 600.

De eerste dag stonden er 4 vrije trainingen op het programma en 2 kwalificaties.

De eerste paar kwalificaties waren om het circuit te leren kennen en om reverentie punten uit te zoeken langs de baan. Ik had het circuit al redelijk snel door en noteerde een 4de tijd algemeen in de vrije trainingen. 

 

Kwalificatie 1 

Deze kwalificatie verliep soepel. Ik verbeterde mijn tijd ruim maar de andere rijders maakte ook stappen dus moest ik genoegen nemen met een 6de plaats op het verhitte circuit van Dijon.

 

Kwalificatie 2 

Deze kwalificatie verliep niet zoals ik had verwacht. Ik kwam slecht in mijn ritme doordat ik in een groepje reed waar ik niet uit kon komen maar wel duidelijk sneller was. Hierdoor verloor ik kostbare tijd. Toen ik uiteindelijk vrij baan had kwam ik toch weer iemand tegen in mijn sneller ronde waardoor ik mijn tijd van de eerste kwalificatie niet verbeterde en ook nog eens twee plekken verloor door andere rijders die zich wel verbeterden.

 

Zaterdag

 

Raceday 

Vandaag stonden er een warm ups en twee races op het programma. Het had ‘s avonds geregend waardoor dus de baan nog aardig nat was en daarom reed ik voor het eerst op regenbanden met de 600.

Dit beviel mij boven verwachting goed en ik noteerde de 6de tijd in de warm up met een goed gevoel over voor de aankomende races.

 

Race 1 

 

Ook deze sessie was nog nat maar Ik had een goede start maar nog een betere eerste bocht waardoor ik van p8 meteen naar p3 kwam in de eerste ronde. Ik voelde dat ik in een goed ritme zat en was dan ook snel aangekomen bij de 2de man. Ik ging hem vrij gemakkelijk voorbij en sloeg meteen een gat maar de eerste man was al weg dus moest ik genoegen nemen met p2 waar ik niet ontevreden mee kan zijn voor mijn eerste race op de 600.

 

Race 2

 

Deze keer had ik een wat mindere start en kon ik niet in m’n ritme komen in de eerste drie ronden. Na de eerste drie ronden vond ik m’n ritme maar was dit eigenlijk al te laat en waren de eerste 5 al weg. ik eindige op de  6de plaats wederom was ik hier niet  ontevreden over.

 

Over het hele weekend heb ik een super goed gevoel:  de eerste keer op een 600 en in de regen rijden.

 

Een speciale dank aan Edwin Ott voor de kans en het vertrouwen.