Nieuws 31 t/m 2 Juni Assen

Assen 31 t/m 2 juni ’19

Dit weekend stond voor mij de eerste wedstrijd in de R3 cup in Assen op het programma. We reden dit weekend de snelle Ruskenhoek omdat we te gast waren bij het EK-supersport 300 en die rijden onder de FIM regels. Dit is best wel bijzonder omdat eigenlijk alleen de Grandprix, Worldsuperbike en Britisch superbike op deze lay-out rijden.


Vrijdag. Vrije trainingen,

De eerste trainingen gingen meteen goed, ik moest even wennen maar pakte de draad snel op en reed meteen een nieuwe pr in de eerste paar ronden. Toen er na een aantal ronden wat snellere rijders voorbijkwamen probeerde ik aan te haken, dat lukte niet helemaal maar toch reed ik nog wat van mijn PR af. Verder stonden deze trainingen vooral in het teken van veel leren, omdat ik met veel snellere rijders om mij heen reed waar ik veel van op kon pikken. En daarnaast vooral dingen proberen zoals verschillende lijnen rijden en een beter gevoel krijgen met de motor. Het waren twee goede eerste sessies waar ik al heel veel in heb geleerd.

Zaterdag. Kwalificatie en race 1.

De kwalificatie was heel anders dan ik gewend ben omdat je in dit veld echt een sleepje, (slipstream) nodig hebt om een snelle tijd te rijden. Ik zat in de kwalificatie achter een rijder die iets langzamer was dan ik en daardoor verloor ik best veel tijd. Ik heb daarom geen toptijd kunnen rijden. Het gevolg was dat ik wat meer achteraan stond dan ik verwacht en gewild had. Het was wel weer een leerzame sessie waar ik wederom mijn PR verbeterde. Toch was ik iets teleurgesteld omdat ik het gevoel had dat er meer in zat.

Race 1
De start van de race was ook anders dan ik gewend ben. We moesten ons namelijk eerst opstellen op de grid en daarna nog een opwarmronde rijden, het was wel wennen maar wel gaaf om mee te maken. De start van race een was redelijk, ik kwam niet geweldig weg maar maakte wel wat plaatsen goed. Daarna kwamen er een paar rijders voorbij en kon moeilijk in mijn ritme komen. Pas aan het einde van de race kwam ik in mijn ritme reed ik naar degene toe die ik voor me had. De laatste twee ronden vochten we om plaats 12, helaas verloor ik dit gevecht doordat hij door de harde wind uit mijn slipstream kon komen en mij passeerde, het lukte mij net niet meer om hem terug te pakken en finishte achter hem.

Zondag Warm-up en race 2.

Warm up
Voor race twee begon hadden we een korte warm up om nog wat late afstellingen te kunnen doen.
Deze warm up had ik echt nodig ik merkte aan de motor dat hij met aan remmen te veel omhoog kwam waardoor ik mijn motorrem verloor en ik met te veel snelheid op een bocht aan kwam. Mede dankzij Robin Kloots hebben we dit probleem op kunnen lossen door de vering wat aan te passen.

Race 2
Race 2 verliep voor mij wat minder dan gehoopt. Ik had een goede start maar zat aan de verkeerde kant bij de eerste bocht waardoor ik veel verloor in de eerste paar bochten. Daarna kwam ik in een groepje te rijden waar ik eigenlijk sneller dan de overige rijders was.Ik kon alleen niet weg rijden door de harde wind en het slipstreamen. Daarom moest ik het uitvechten met 4 rijders en lag tweede in de groep voor dat een rode vlag voortijdig een einde maakte aan de race.

Al met al was het een heel leerzaam weekend, ik ben een beetje teleurgesteld over het resultaat maar er zit wat mij betreft nog voldoende ruimte in om mij te verbeteren.

Zonder mijn sponsoren en mij vader was dit natuurlijk niet mogelijk. Nog een speciale dank aan Richard Hugen en Robin Kloots voor de hulp op de paddock en startgridšŸ