Nieuws 5 en 6 april

Vrijdag 05 april, training

De dag begon met regen, hierdoor moest ik voor het eerst op regenbanden én met een hagelnieuwe R3 de baan op. Het gevolg was dat ik drie moeilijke sessies reed omdat ik simpel weg het vertrouwen miste. Later op de dag werd het droog en heb ik samen met Edwin Ott kunnen werken aan de afstelling van de vering en aan het rijden van lijnen in een aantal bochten. De tijden konden beter maar toen de basis eenmaal stond werd ik al sneller.


Zaterdag 06 april, race dag

Kwalificatie.
Tijdens de eerste kwalificatie was het nog vrij koud en daardoor kwam ik niet in het juiste ritme om aan de tijden te komen die ik normaal rijd, toch reed ik wel naar P1. Voor de 2de kwalificatie hebben Edwin Ott en Dion Wouda van HK-suspensions de voorvering aangepast waardoor de motor beter kon insturen. Dit resulterende in een beter sturende fiets en in combinatie met een opwarmende baan kreeg ik steeds meer gevoel met de nieuwe R3. Ik kwalificeerde mijzelf wederom op P1

Race
In afwijking met vorig jaar is, door het samenvoegen van twee 600 klassen het startveld waar ook de 300cc bij ingedeeld is verdubbeld. De 300cc coureurs worden hierdoor eerder dan vorig jaar ingehaald en aangezien een 600 coureur heel ander lijnen rijdt dan een 300cc coureur beïnvloedt dit de race. Anders dan in Spanje waar Ik mijn hoofd nog wel op hol liet brengen bleef ik rustig en wachtte op het goede moment om rijders in te halen zonder mijn eigen ritme te verstoren. Aan het begin van de race was er nog wel strijd om de 1ste positie maar toen ik er goed voor ging zitten kon ik afstand nemen en kwam ik met ruime voorsprong als eerste over de finish.

Wederom dank aan iedereen van het team (Edwin Ott Motoren) en onze sponsors en dit keer speciale dank aan Hans Luijendijk Mental Coaching die mij een paar handige tips and tricks heeft bijgebracht om de rust te bewaren tijdens de race en op het juiste moment toe te slaan.

Ook nog een speciale dank aan Maxtreme Performance voor de speciale uitlaat die ze gemaakt hebben voor de nieuwe R3 en NFmoto Leathers Nederland voor het geweldig uitziend en goed zittend pak. 💪🏻🏁