nieuws 6 t/m 8 september Assen

Verslag Assen R3cup, race 11 en 12 van 6 t/m 8 september 2019

Vrijdag 06 september

Vrijdag was een drukke dag waarop 2 vrije trainingen en een kwalificatie op het programma stonden.

 

Vrije training 1 en 2

De twee vrije trainingen verliepen goed, ik zat meteen in de buurt van mijn pr en reed deze tijden constant. Op een paar kleine foutjes na was ik best tevreden over deze trainingen.

Kwalificatie 1
De eerste kwalificatie startte goed, ik kwam snel in mijn ritme en verbeterde opnieuw mijn pr.
Ik had alleen veel moeite met het accelereren uit de bochten waardoor ik bijna niet in de slipstream kon komen van de andere jongens en ik kostbare tijd verloor. Ondanks dit probleem was ik redelijk tevreden over de eerste kwalificatie, er was nog voldoende ruimte voor verbetering.

Zaterdag 07 september
Kwalificatie 2
Zaterdag stond de tweede kwalificatie op het programma. Ik was vastberaden om mijn tijd weer aan te scherpen en een paar plaatsen te winnen ten opzichte van de vrijdag. Het weer leek roet in het eten te gooien maar het geluk stond deze dag aan onze kant. In het begin van de sessie had ik moeite met een goed sleepje te vinden maar aan het eind van de sessie lukte dit wel. Ik kon een aantal snelle ronden rijden waardoor ik mijn pr weer wat aanscherpte. Ondanks dat ik nog steeds last had bij het accelereren uit de bochten keek ik met een tevreden gevoel terug op deze 2de kwalificatie. Helaas schoof ik geen plaatsen op, maar het verschil met de jongens voor mij bedroeg maar een paar duizendsten.

Zondag 08 september
Warming up, race 1 en race 2.
Ik wil deze dag het liefst snel vergeten. Na de goede zaterdag ging ik vol goede moed de zondag in om een goed resultaat te behalen. Helaas mocht dit niet zo zijn, ik had veel problemen met mijn motor, hij startte slecht of niet en hield soms in en ondanks dat ik twee keer een goede start had viel ik zowel in de eerste, als tweede race uit met technische problemen. We zijn de hele dag aan het sleutelen geweest maar het mocht niet baten. Ik ben mij ervan bewust dat het een technische sport is en dit kan gebeuren maar ik vind het jammer dat ik het goede gevoel dat ik op vrijdag en zaterdag had niet kon omzetten in een goed resultaat.
Volgende week rijd ik met de R6 in de OW cup en hoop dan dat het beter gaat.