Nieuws 6 /tm 8 juni Oschersleben


Oschersleben 6 t/m 8 Juni.

Dit weekend stond voor mij het 2de weekend in de R3 cup op het programma. We waren te gast bij het IDM tijdens de speedweek op Oschersleben in Duitsland.

Donderdag 06 juni, vrije trainingen.

De eerste trainingen werden verreden op donderdag. Omdat het de eerste keer was dat ik op Oschersleben reed, was het plan vooraf om eerst het circuit te leren kennen, aan mijn reverentie punten te werken en daarna aan mijn rondetijden. Ik had net drie ronden gereden toen het begon het te spetteren en was het dus moeilijk om te pushen. De regen zette niet door en ik kon de sessie uitrijden maar er kwam weinig terecht van de opbouw zoals we hem vooraf hadden bedacht

Bij de tweede training begon het 10 min voor het begin te regenen, we hebben toen besloten om niet te gaan rijden. De voorspellingen voor de rest van het weekend waren goed en dan voegt een training op een natte baan niks toe.

Vrijdag 07 juni 1ste kwalificatie.

Op vrijdag stond er maar één kwalificatie op de agenda. De weersomstandigheden waren goed en er was veel ruimte voor verbetering. De kwalificatie ging niet helemaal zoals ik had gehoopt, ik maakte wel behoorlijke stappen qua rondetijden, maar reed eigenlijk de hele sessie alleen. Ik had dus geen sleepje of een slipstream waarmee je al gauw 1 á 2 seconden kan winnen. Ik sloot de kwalificatie af op de 11de plaats in de r3 cup.

Zaterdag 08 juni. 2de kwalificatie, race 1 en race 2.

Kwalificatie 2
De tweede kwalificatie verliep goed, ik had een aantal verbeterpunten die ik al meteen kon toepassen. Ik kwam aardig in de buurt van mijn tijd van de 1ste kwalificatie maar verbeterde die net niet. Door de iets gewijzigde weersomstandigheden gold dit voor iedereen en wijzigde mijn startpositie niet

Race 1
Ik had een goede start en kwam goed weg, maar werd jammer genoeg in de weg gereden bij de eerste bocht door een snellere KTM-coureur, ik miste daardoor de aansluiting bij het groepje dat streed voor de top 10 positie. Ik reed daarna bijna de hele tijd alleen en finishte op de 11de plek.

Race 2
In race 2 had ik weer een goede start en deze keer werd ik niet in de weg gezeten waardoor ik de aansluiting met 2 rijders voor mij kon behouden. Het was een gevecht om plek 9 in de R3cup. Helaas maakte ik een schakelfoutje waardoor het gat met de overige coureurs in het groepje net te groot was om dicht te rijden in de resterende 2 ronden en moest ik weer genoegen nemen met een 11de plek.

Ik heb het afgelopen weekend weer veel geleerd, met name hoe belangrijk het is om te voorkomen dat je alleen komt te rijden, want dat maakt erg veel uit in deze klasse. Ik kijk uit naar het volgende evenement, dat is op 19-21 juli wederom in Oschersleben. Dan hoop ik, dat wat ik dit weekend geleerd heb in praktijk te brengen.

Wederom bedankt aan alle sponsoren zonder jullie was dit niet mogelijkšŸ