Voorjaarstraining Alcarras

voorjaarstraining Alcarras

Als voorbereiding op het nieuwe seizoen heb ik van 22 t/m 24 maart een door de KNMV georganiseerde voorjaarstraining gereden op Alcarras in Spanje. Ik had hier vorig jaar ook al gereden dus ik kon mooi vergelijken wat voor progressie ik gemaakt had. Het team kwam met de trailer van Valencia naar het circuit en wij met het vliegtuig. We reden 6 sessies per dag dus ik kon lekker veel meters maken en veel leren.

Op dag 1 had ik al snel mijn pace van eind vorig jaar te pakken, in laatste sessie dook ik onder mijn tijd van vorig jaar met 1,5 seconde. Ondanks mijn progressie waren er nog voldoende verbeterpunten om aan te werken. In de avond heb ik de verbeterpunten en de strategie voor dag 2 samen met Cliff besproken.

Op dag 2 hebben we vooral op lijnen getraind en geconcentreerd op een aantal opvolgende bochten getraind omdat ik daar best veel tijd kon winnen. Stapje voor stapje ging het beter en heb ik met succes de tijd weer wat aan kunnen scherpen. ’s Avonds weer met Cliff de beelden bekeken en de dag geanalyseerd.

De derde dag was meteen ook de moeilijkste merkte ik. Ik heb de neiging als ik ingehaald word meteen weer terug in te willen halen. Ik heb niet het geduld om rustig af te wachten en in te halen zonder dat ik mijn eigen ronde verpruts. Het gevolg is dat ik slordig ga rijden en vergeet mijn lijnen te rijden. Dat is super frustrerend omdat ik weet dat ik wel het kan en krijg dat moeilijk uit mijn systeem., dus daar is veel winst te halen! Gedurende de dag ging het wel wat beter en reed ik constante tijden.

Ondanks een wat mindere derde dag heb ik heel veel over de motor en mijzelf geleerd. Het waren drie, hele gezellige dagen. Edwin Ott, fam. Kloots, Dion Wouda, Joey Litjens en de overige coureurs bedankt en alle gezellige mensen waar we mee gesproken hebben

Ook nog een speciale dank naar alle sponsoren zonder jullie was dit niet mogelijk.