Over mij

Zoals op de home pagina vermeld staat, ben ik 18 jaar en kom ik uit Heemskerk.

Ik ga naar het Johan Cruyff College in Amsterdam, richting sport en business.

Naast racen sport ik veel en chill ik graag met vrienden. Buiten de races om en in de vakantie werk ik bij de DEKA markt, een deel van wat ik verdien stort in de racekas en betaal hierdoor zelf ook mee aan mijn motorsportcarrière.

Sinds mijn vierde kom ik al op Assen om naar races te kijken, nationaal en internationaal. Mijn vader reed regelmatig op het circuit en daar keek ik graag naar.

In 2014, kreeg ik voor mijn 13de verjaardag een minibike. Daar hebben we anderhalf jaar lang mee gereden. Toen ik op de Ducati Club Race een Honda NSF 100 met een flyer van de Molenaar NSF 100 cup zag staan heb ik mij daarvoor ingeschreven. Tijdens de selectiedagen werd ik uitgekozen en mocht ik vanaf 2016 in competitieverband van start gaan in deze klasse. Bij de Molenaar NSF 100 cup heb ik de basis van het racen geleerd, maar na een jaar groeide ik letterlijk van de motor, qua leeftijd en qua lengte. We moesten dus op zoek naar een alternatief en zo kwamen we uit op de Gamma Yamaha R125 cup. Ook een standaard klasse, die op dezelfde circuits rijdt als de Molenaar NSF100 cup. Ik voelde mij veel beter thuis op deze motor en heb een goed seizoen gehad. Ik ben als rookie uiteindelijk 8ste in het kampioenschap geworden. Het plan was eigenlijk om nog jaar op de R125 en mij dan verder te oriënteren op de toekomst maar we werden in november gevraagd om bij “Edwin Ott motoren Racingteam” te komen rijden op een Yamaha YZF R3 in de OW ssp300cup. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en zo heb ik in 2018 niet alleen in de Gamma Yamaha R125 cup gereden maar ook in de OW supersport 300cup.

Sporten doe ik veel omdat ik het leuk vind maar ook om in conditie te blijven. Door de week ga ik minimaal driemaal naar de sportschool om aan mijn fysieke conditie te werken en daarnaast kickboks ik er ook nog bij. In het weekend mountainbike ik met mijn vader of loop ik hard. In de winter rijd ik een paar keer op een kartbike om het motorgevoel te behouden.

Seizoen 2018

Om aan de R3 en aan de grote circuits te wennen zijn we in maart 2018 met het team in Spanje geweest waar ik in Alcarras en in Barcelona gereden heb. Dit was een geweldige ervaring. Het seizoen was druk en afwisselend en heb ik mede omdat ik aan 2 competities tegelijk heb meegedaan, veel gereden.

 

Gamma Yamaha R125cup

Het 2de jaar in de Gamma Yamaha R125cup heeft niet gebracht wat ik ervan gehoopt had omdat er t.o.v. 2017 een zeer sterk deelnemersveld was, waarvan de tijden heel dicht bij elkaar lagen. Naast dit gegeven ben ik nog een paar keer gevallen en moest ik in het begin erg wennen aan de wisseling van de 300cc naar de 125cc, Mijn rondetijden waren wel keer op keer sneller maar dit was uiteindelijk niet voldoende om in de top 5 te eindigen.

OW supersport 300

De overgang van de kleine,- naar de grote circuits ging verrassend goed. Ik voelde mij meteen thuis op de 300 en won mijn  eerste race. Dat had ik nooit kunnen dromen. De rest van het seizoen heb ik bijna elke race op het podium gestaan en werd uiteindelijk 3de in de eindstand. Naast de races in de OW supersport 300cup heb ik ook nog 2 wedstrijden meegereden in de Yamaha R3cup.